Gå til hovedindhold

Byliv

Byudvikling i området har ført til, at bylivet i området allerede nu er ved at blomstre op i takt med at flere projekter færdiggøres i Gellerup. Det er med til at etablere det varige byliv, der kommer til at præge Gellerup i fremtiden.

 • Læs op

Indhold

  En by i udvikling

  Den fysiske omdannelse af Gellerup og Toveshøj sætter sit præg på området og bylivet gennem en række år.

  Allerede imens byggeprocessen har stået på i området, har midlertidigt byliv som Eutopia, Instant City og Sleep-In Gellerup været med til at påvirke bylivet i Gellerup for beboere og besøgende.

  Det midlertidige byliv har været startskuddet, som dannede basis for en bæredygtig udvikling af et varigt, blomstrende byliv.

  Caféliv, bygadeog shoppemuligheder

  Karen Blixens Boulevard er med til at danne rammen omkring bylivet i området.

  Boulevarden strækker sig fra syd, hvor shoppecenteret City Vest byder på indkøbs- og shoppemuligheder med to indkøbscentre og mange specialbutikker. I den nordlige ende af boulevarden findes det eksotiske Bazar Vest, der byder på friske grøntsager, slagtere, etniske madoplevelser og mere end 100 special butikker.

  Med butikker, torve og Verdenspladsen bliver bygaden områdets centrale gade. En separat busbane og gode parkeringsmuligheder i det nye parkeringshus, gør det let at komme til og fra bydelen. Brede fortove og plads til nyt byggeri er med til, at der også i fremtiden, er plads til nye butikker, der vil være en del af områdets byliv.

  Allerede nu er der mulighed for at se livet passere på Karen Blixens Boulevard, mens man nyder en kop kaffe hos Café Europa. I bunden af Blixens åbner caféen op imod boulevarden og frister med friskristede kaffebønner og mad de til sultne gæster.

   

  Nedenfor kan du læse om projekter, der bidrager, eller har bidraget, til et midlertidigt byliv imens Helhedsplanen bliver udført.

  Sidst opdateret: 3. oktober 2023