En by i udvikling

Den fysiske omdannelse af Gellerup og Toveshøj sætter sit præg på området og bylivet gennem en række år.

Allerede imens byggeprocessen har stået på i området, har midlertidigt byliv som Eutopia, Instant City og Sleep-In Gellerup været med til at påvirke bylivet i Gellerup for beboere og besøgende.

Det midlertidige byliv har været startskuddet, som dannede basis for en bæredygtig udvikling af et varigt, blomstrende byliv. Det har været med til at ændre byrummet fra at være en byggeplads og ødemark, til fungerende ankre for byliv.

 

Caféliv, bygade og shoppemuligheder

Karen Blixens Boulevard er med til at danne rammen omkring bylivet i området.

Boulevarden strækker sig fra syd, hvor shoppecenteret City Vest byder på indkøbs- og shoppemuligheder med to indkøbscentre og mange specialbutikker. I den nordlige ende af boulevarden findes den eksotiske Bazar Vest, der inviterer indenfor med friske grøntsager, etniske madoplevelser og mere end 100 butikker.

Med butikker, torve og Verdenspladsen bliver bygaden områdets centrale gade. En separat busbane og stop på bygaden samt gode parkeringsmuligheder i det nye parkeringshus, gør det let at komme til og fra bydelen. Brede fortove og plads til nyt byggeri er med til, at der også i fremtiden, er plads til nye butikker, der vil være en del af et byliv i udvikling.

Allerede nu er der mulighed for at se livet passere på Karen Blixens Boulevard, mens man nyder en kop kaffe hos Café Europa. I bunden af Blixens åbner caféen op imod boulevarden og frister med friskristede kaffebønner og mad de til sultne gæster.

 

Læs nedenfor for at se projekter, der bidrager, eller har bidraget, til et midlertidigt byliv imens Helhedsplanen er blevet udført.