Et innovativt byudviklingsprojekt

I spændet mellem det midlertidige og permanente udfoldes kreativitet, nye samarbejder og international handel. Instant City er et unikt byudviklingsprojekt, der agerer i dynamikken mellem midlertidigt og permanent.

Katalysator og prototype for langsigtede løsninger

Instant City er en række aktiviteter og eksperimenter, som fysisk er forankret langs kanten af Karen Blixens Boulevard – rygraden i den nye bydel i Gellerup. Her er der defineret en række testfelter med midlertidige bygninger og værksteder til aktiviteter og forsøg inden for byliv og fællesskab i bredeste forstand.

Gellerup - bydel for iværksætteri og entreprenørskab

I Gellerup blev der i 2017 opført et midlertidigt iværksætterhus på 600 kvm. Størstedelen af lokalerne er værksteder og resten er til butikker og kontorer. Her kan kreative og praktiske iværksættere, som møbel-, tøj- og smykkedesignere, skabe deres virksomhed fra bunden.

Læs mere omkring iværksætterhuset, Square One her.

International madkultur

Instant City har huset projektet Smag A La Gellerup, som var en platform for udforskning af den mangfoldige madkultur i området.

Kunst, leg og sport

Instant City er skabt som et projekt, der skal danne grobund for et etableret byliv. I den forbindelse har man haft projektet Gellerup C. Projektet er forankret med tre fysiske manifestationer i form af en kunstnerpavillon, et udendørs træningssted for bl.a. moderne cirkus samt trænings- og omklædningsfaciliteter til den lokale fodboldklub ACFC.

Platform for strategi og samarbejde

Instant City er samtidig en strategisk platform for udvikling af nye samarbejder og en erhvervsstrategi for international handel med deltagelse af såvel store, etablerede virksomheder som små, nystartede iværksættere. Det har blandt andet foregået igennem projektet Opgangen - et kreativt kontorfællesskab.

Få mere at vide i E&P Huset