Arbejdspladser til Gellerup og Toveshøj - Vi flytter ind

Brabrand Boligforening og Aarhus Kommune nøjes ikke med at skabe fysiske forandringer i Gellerup. Vi flytter også arbejdspladser centralt ind i bydelen.

Med ca. 1.000 nye offentlige arbejdspladser rykker Aarhus Kommune ind i hjertet af det nye Gellerup. Samtidig flytter Brabrand Boligforening deres hovedsæde ind i bydelen, tæt på mange af boligforeningens beboere.

Dermed bliver det en del af et nyt hverdagsbillede, som giver en ny rytme til bylivet i kvarteret. Med de mange arbejdspladser vil der komme et dagligt flow af ansatte og samarbejdspartnere.

Beboere og besøgende vil også få deres daglige gang her, blandt andet i Aarhus Kommunes kontordomicil, som åbner sig op mod bydelen med blandede funktioner.

Nyt kontordomicil til Brabrand Boligforening i Gellerup Nord

De to boligafdelinger Gellerupparken og Toveshøj hører under Brabrand Boligforening, som i alt har 25 boligafdelinger med mere end 5.000 boliger i og omkring Aarhus.
Boligforeningen er en almen boligorganisation, hvilket betyder, at det er beboerdemokratiet – og dermed lejerne – der har indflydelse på og er med til at beslutte, hvordan deres boligområde er.

Beboerdemokratiet har også besluttet, at Brabrand Boligforening skal opføre en ny administrationsbygning med en placering, der giver bedst mulig servicering af beboerne. Valget er faldet på et ledigt areal på hjørnet af Edwin Rahrs Vej og Karen Blixens Boulevard i Gellerup.

Central placering

Med en central beliggenhed for både vejnet og bustransport – og med tiden letbanens Etape 2 – vil boligforeningens beboere nemt og hurtigt kunne komme til stedet.

Med placeringen vil byggeriet samtidig bidrage positivt til de store forandringer i Gellerup og Toveshøj. Bydelen vil få et projekt, der afrunder det nye kvarter i Gellerup med bl.a. kommunens nye kontorhus til 1.000 arbejdspladser og et nyt kollegium til 400 studerende, på en sammenhængende og harmonisk vis.

Et velfungerende hus

Beboere og andre besøgende vil møde et velfungerende hus med en imødekommende modtagelse, ligesom kantinen og andre faciliteter kan aktiveres til funktioner, der understøtter fællesskabet i afdelingerne. Sådan lyder et par af argumenterne for, at bedømmelsesudvalget i en totalentreprisekonkurrence pegede på det valgte projekt, som et team bestående af C.C. Contractor, Cubo Arkitekter og Viggo Madsen rådgivende ingeniører står bag.  Det er forventningen, at Brabrand Boligforenings nye administrationsbygning kan tages i brug i slutningen af 2018.

Kontordomicil Aarhus Kommune

Aarhus Kommunes nye kontordomicil vil rumme godt 1.000 kommunale arbejdspladser, i en bygning der åbner sig op mod bydelen på gadeplan. Åbenhed i arkitektur og funktion præger det bæredygtige byggeri.

Et nyt kontorbyggeri kommer til at sætte sit præg på det nye kvarter i Gellerup. Med sine ca. 1.000 arbejdspladser vil der blive et nyt flow af medarbejdere, samarbejdsparter og besøgende.

Bæredygtigt byggeri

Ud over at huse nye, attraktive arbejdspladser er Aarhus Kommunes kontordomicil kendetegnet ved at være bæredygtigt socialt, miljømæssigt og økonomisk.

Det nye kontordomicil har en arkitektur, der imødekommende åbner sig op mod bydelen på gadeplan og inviterer besøgende ind til café, restaurant og kafferisteri. Herudover vil der også være offentlig adgang til Roof Top Lounge og Kokkens Have.

Der vil være mødelokaler, der kan bookes af alle. Med iværksætter konceptet Made in Gellerup er der fokus på at skabe en bygning, der bidrager til forvandlingen af Gellerup. Samtidig understøttes denne forvandling ved at sikre inklusion i form af alternative jobmuligheder.

Genbrug er tænkt ind i bygningens design: Vandopsamling til toiletskyl, genbrug af materialer i facader, interiør og inventar. Foruden solenergi er bygningen designet til lavt energi forbrug og -tab.

Vigtige fokuspunkter i byggeriet af Aarhus Kommunes nye kontordomicil har været både totaløkonomi og totalværdi. Beslutninger er blevet truffet på et velbelyst viden grundlag. Der er tænkt i fleksible løsninger og kvalitet i materialer med mindre behov for vedligehold over tid.