Kontordomicil Aarhus Kommune

Aarhus Kommunes nye kontordomicil vil rumme godt 1.000 kommunale arbejdspladser, i en bygning der åbner sig op mod bydelen på gadeplan. Åbenhed i arkitektur og funktion præger det bæredygtige byggeri.

Et nyt kontorbyggeri kommer til at sætte sit præg på det nye kvarter i Gellerup. Med sine ca. 1.000 arbejdspladser vil der blive et nyt flow af medarbejdere, samarbejdsparter og besøgende.

Bæredygtigt byggeri

Ud over at huse nye, attraktive arbejdspladser er Aarhus Kommunes kontordomicil kendetegnet ved at være bæredygtigt socialt, miljømæssigt og økonomisk.

Det nye kontordomicil har en arkitektur, der imødekommende åbner sig op mod bydelen på gadeplan og inviterer besøgende ind til café, restaurant og kafferisteri. Herudover vil der også være offentlig adgang til Roof Top Lounge og Kokkens Have.

Der vil være mødelokaler, der kan bookes af alle. Med iværksætter konceptet Made in Gellerup er der fokus på at skabe en bygning, der bidrager til forvandlingen af Gellerup. Samtidig understøttes denne forvandling ved at sikre inklusion i form af alternative jobmuligheder.

Genbrug er tænkt ind i bygningens design: Vandopsamling til toiletskyl, genbrug af materialer i facader, interiør og inventar. Foruden solenergi er bygningen designet til lavt energi forbrug og -tab.

Vigtige fokuspunkter i byggeriet af Aarhus Kommunes nye kontordomicil har været både totaløkonomi og totalværdi. Beslutninger er blevet truffet på et velbelyst viden grundlag. Der er tænkt i fleksible løsninger og kvalitet i materialer med mindre behov for vedligehold over tid.