Nyt kontordomicil til Brabrand Boligforening i Gellerup Nord

De to boligafdelinger Gellerupparken og Toveshøj hører under Brabrand Boligforening, som i alt har 25 boligafdelinger med mere end 5.000 boliger i og omkring Aarhus.
Boligforeningen er en almen boligorganisation, hvilket betyder, at det er beboerdemokratiet – og dermed lejerne – der har indflydelse på og er med til at beslutte, hvordan deres boligområde er.

Beboerdemokratiet har også besluttet, at Brabrand Boligforening skal opføre en ny administrationsbygning med en placering, der giver bedst mulig servicering af beboerne. Valget er faldet på et ledigt areal på hjørnet af Edwin Rahrs Vej og Karen Blixens Boulevard i Gellerup.

Central placering

Med en central beliggenhed for både vejnet og bustransport – og med tiden letbanens Etape 2 – vil boligforeningens beboere nemt og hurtigt kunne komme til stedet.

Med placeringen vil byggeriet samtidig bidrage positivt til de store forandringer i Gellerup og Toveshøj. Bydelen vil få et projekt, der afrunder det nye kvarter i Gellerup med bl.a. kommunens nye kontorhus til 1.000 arbejdspladser og et nyt kollegium til 400 studerende, på en sammenhængende og harmonisk vis.

Et velfungerende hus

Beboere og andre besøgende vil møde et velfungerende hus med en imødekommende modtagelse, ligesom kantinen og andre faciliteter kan aktiveres til funktioner, der understøtter fællesskabet i afdelingerne. Sådan lyder et par af argumenterne for, at bedømmelsesudvalget i en totalentreprisekonkurrence pegede på det valgte projekt, som et team bestående af C.C. Contractor, Cubo Arkitekter og Viggo Madsen rådgivende ingeniører står bag.  Det er forventningen, at Brabrand Boligforenings nye administrationsbygning kan tages i brug i slutningen af 2018.