EUTOPIA 2017 – en del af Aarhus 2017 og en del af Gellerup

Som en del af Aarhus 2017 Europæisk Kulturhovedstad er EUTOPIA vært for en international festival for europæisk, multietnisk folkekultur. Det er med ambitionen om at forvandle Gellerup til et internationalt kulturelt mødested for området og i regionen.

Kunsten og kulturen kan noget, når det handler om at samle folk i Gellerup og Toveshøj - og tiltrække folk ude fra -  til skabelsen af en fælles historie.

Samtidig kan kunsten og kulturen også skabe et åndehold i lokalområdet i en periode med store fysiske forandringer. Det er baggrunden for det 3. spor i Helhedsplanen for Gellerup og Toveshøj: Fysisk, socialt og kulturelt - i form af EUTOPIA, hvilket betyder ”et smukt sted” fra græsk.

Gellerup bliver centrum for skabelsen af en ny multietnisk folkekultur og den fælles historie

Med base i den gamle Gellerupscenen skabes professionel og borgerinvolverede kunst på et højt kvalitetsniveau. Et kvalitetsniveau som involverer også de lokale beboere og gør dem stolte - og som tiltrækker borgere fra hele Aarhus området og regionen.

EUTOPIA afvikler events hen over året inden for teater, musik, performance og cirkus. Altid i samarbejde med lokale aktører. Kulminationen er en 5 dages biennale i Gellerup med fokus på ny multietnisk folkekultur. 

 

EUTOPIA sluttede i juli 2018