Gå til hovedindhold

Aarhus Kollegiet

Byens studerende får en attraktiv ungdomsbydel i det nordlige kvarter i Gellerup, hvor nye og tidssvarende studieboliger danner en tryg ramme med fællesskaber og urbant byliv.
Aarhus Kollegiet på Karen Blixens Boulevard vil danne en attraktiv base for en del af det stigende antal studerende i Aarhus.

 • Læs op

Indhold

  En afgørende brik i udviklingen af Gellerup og Toveshøj er, at omdanne området til at være en bydel med blandede funktioner. I området omkring den nordlige del af Karen Blixens Boulevard og op mod Edwin Rahrs Vej og Bazar Vest er to blokke revet ned for at give plads til cirka 400 nye ungdomsboliger.

  Aarhus Kollegiet – en god base for studieliv, fællesskaber og iværksætterdrømme

  Aarhus Kollegiet er organiseret i syv trygge klynger, som understøtter de nære fællesskaber. Boligerne har egne altaner, men også gode fællesfaciliteter og loungeområder, hvor beboerne kan dyrke fællesskabet. Området giver adgang til byhaver, pladser, caféer og gaderum, der er med til at skabe en attraktiv ungdomsby med storbypuls.

  Projektet betegnes som et iværksætterkollegium, hvor studerende fra forskellige studieretninger kan få mulighed for at tage iværksætterfaciliteter i brug.

  Der er stort fokus på rum, der understøtter fællesskaber. Centrum for beboernes dagligdag er livet i fælleskøkkenerne og fællesrummene, herunder en række loungeområder.

  Ved hovedindgangen er der adgang til et iværksætterområde, hvor der opstår møder mellem beboerne og de driftige og kreative kræfter i bydelen og fra det øvrige Aarhus. Et sted, der indeholder en stemning af storby og en livlig puls. Her skabes og fødes nye spændende idéer og forretningsmodeller.

  Hele bebyggelsen ligger i sammenhæng med private boliger og en erhvervsdel, der sammen samler sig om et beskyttet gårdsrum. De klynger, bygningerne danner, understøtter det nære fællesskab og er med til at give identitet og tilhørsforhold.

  Kollegium GLLRP under opførsel

  Aarhus Kollegiet står næsten færdigt, og de første studerende kan flytte ind d. 1. september 2019. Kollegiet vil få plads til ca. 400 studerende i 1, 1½ og 2-værelses boliger med egen altan langs Karen Blixens Boulevard i fire- til syvetagers karré byggeri.

  Studieboligerne bliver udlejet igennem Ungdomsbolig Aarhus.

  Læs mere om Aarhus Kollegiet her.

  Sidst opdateret: 3. oktober 2023