Gå til hovedindhold

Pionerhusene

Nye byggerier skal bringe Gellerup tættere sammen med resten af Aarhus. Den private investor, Svanen Gruppen A/S, udvikler området ved Ringvej Syd til et attraktivt kvarter med boliger og erhverv i et milliardprojekt.

 • Læs op

Indhold

  Svanen Gruppen A/S har købt arealet i den sydlige end af Gellerup bydelen. Det afgrænses mod nord og vest af Gudrunsvej. Åby Ringvej mod øst og parcelhusene omkring Edithsvej mod sydvest danner en naturlig afgrænsning af kvarteret. Lige nord for arealet på Ringvej Syd ligger multiaktivitetscenteret Globus1 med tilhørende idrætsbørnehave og skaber et attraktivt område for børnefamilier.

  Variation skaber byliv

  Kvarteret vil bære præg af en kombination af lave ejerboliger og attraktive lejelejligheder med varierende facader og fælles rekreative arealer. Fremover vil et varieret byggeri bygge bro mellem boligkvarterets lave arkitektur, de eksisterende bygninger i Gellerupparken og den nye bypark.

  Om området:

  Fire hektar

  40.000 etagemeter i alt

  300-350 eje- og lejeboliger

  Varieret byggeri

  Karréer

  13.000 etagemeter erhverv

  Svanen Gruppen A/S står bag en række succesfulde transformationer af bydele og boligprojekter i Berlin og har bolig- og erhvervsprojekter i flere byer i Danmark.

   

  Læs mere om lejlighederne her.

  Sidst opdateret: 3. oktober 2023