Kontordomiciler
Arbejdspladser vil skabe nyt liv i Gellerup. Et stort antal medarbejdere, samarbejdspartner og besøgende vil færdes i og omkring bygningerne.
Med omkring 1.000 nye offentlige arbejdspladser er Aarhus Kommune rykket ind i hjertet af det nye Gellerup. Samtidig flytter Brabrand Boligforening deres hovedsæde ind i bydelen, tæt på mange af boligforeningens beboere.
Med mange medarbejdere, der får sin daglige gang i Gellerup, er det med til at skabe et nyt hverdagsbillede i kvarteret, der vil blive præget af ansatte, besøgende og beboere side om side i Gellerup.
Nyt kontordomicil til Brabrand Boligforening i Gellerup
De to boligafdelinger, Gellerupparken og Toveshøj, hører under Brabrand Boligforening, som i alt har 25 boligafdelinger med mere end 5.000 boliger i og omkring Aarhus.
Boligforeningen er en almen boligorganisation, hvilket betyder, at det er beboerdemokratiet – og dermed lejerne – der har indflydelse på, og er med til at beslutte, hvordan deres boligområde er. Beboerdemokratiet har derfor besluttet, at Boligforeningen skal rykke tættere på beboerne og ind i hjertet af Gellerupparken.
Central placering
Med en central beliggenhed, i forhold til både vejnet og bustransport, vil boligforeningens ansatte og beboere nemt og hurtigt kunne komme til den nye bygning.
Med placeringen vil byggeriet samtidig bidrage positivt til de store forandringer i Gellerup og Toveshøj. Bydelen vil få et projekt, der afrunder det nye kvarter i Gellerup og ligger tæt på Aarhus Kommunes kontordomicil, Blixens, det nye kollegium samt områdets beboere.
Teamet bag består af C.C. Contractor, Cubo Arkitekter og Viggo Madsen rådgivende ingeniører. Det er forventningen, at Brabrand Boligforenings nye administrationsbygning står færdigt i løbet af 2019.
Bæredygtigt byggeri
Ud over at huse nye arbejdspladser er Aarhus Kommunes kontordomicil kendetegnet ved at være bæredygtigt socialt, miljømæssigt og økonomisk.
Det nye kontordomicil åbner sig op mod bydelen på gadeplan og inviterer besøgende ind til café, restaurant og kafferisteri. Herudover er der også offentlig adgang til Roof Top Lounge og Kokkens Have, der har udsigt over hele Aarhus.
Med mødelokaler, der kan bookes og plads til iværksætterkonceptet Made in Gellerup, er der fokus på at skabe en bygning, der bidrager til forvandlingen af Gellerup.
I bygningens design er der indtænkt bæredygtighed og genbrug: Vandopsamling til toiletskyl, genbrug af materialer i facader, interiør og inventar. Og solenergi bidrager til en bygning designet til lavt energiforbrug og -tab.
Medarbejderne i Aarhus Kommune kommer til at ligge i sammenhæng med bydelen og dens beboere, der kan benytte underetagens café. Østjyllands Politi har også en afdeling og bygningen har plads til iværksættere, der også får plads og er med til at bidrage til en dynamisk kontorbygning.
Vigtige fokuspunkter i byggeriet af Aarhus Kommunes nye kontordomicil har både været totaløkonomi og totalværdi. Beslutninger er blevet truffet på et velbelyst vidensgrundlag. Der er tænkt i fleksible løsninger og kvalitet i materialer med mindre behov for vedligeholdelse over tid.