Gå til hovedindhold

Baggrunden - derfor gør vi det

Gellerup og Toveshøj har siden opførelsen sidst i 1960’erne udviklet sig til at være et socialt udsat boligområde. Helhedsplanen beskriver den samlede plan for, hvordan Gellerup og Toveshøj forandres fra et socialt udsat boligområde til en attraktiv bydel.

  • Læs op

Indhold

    en fysiske Helhedsplan understøttes af de omfattende forandringer i infrastruktur, arkitektur, boligmasse og byliv de sociale indsatser i bydelen. 

    Nye naboskaber, boligformer og arbejdspladser

    Kvarterdannelse, erhverv og arbejdspladser skaber sammenhæng med den omkringliggende bystruktur. Eksisterende blokke renoveres med et markant nyt udseende. Nye byggerier med rækkehuse og byhuse, kollegiet og erhverv skaber en spændende bydel at bo, besøge eller arbejde i.

    Til en overkommelig pris vil beboere kunne bo i et trygt og sikkert nærmiljø med en oplevelsesrig arkitektur, varieret beboersammensætning og mange nye arbejdspladser.

    Aktivt byliv med sport, fritidsmuligheder og god infrastruktur

    Byparkens grønne åndehuller lægger op til udeliv og rekreative formål. Karen Blixens Boulevard forbinder indkøbsmuligheder i City Vest med international markedsstemning i Bazar Vest. Fritiden kan også bruges på fodboldkamp på kunstgræsbanen, i beboerhuset eller på Sports- og Kulturcampus.

    Beboere og besøgende fra Gellerup og Toveshøj kommer hurtigt til og fra centrum af Aarhus med busser. Et nyt vejsystem igennem Gellerup vil forbinde området med resten af Aarhus, så det er nemt som beboer eller besøgende, at komme til og fra området.

    Gellerup udvikler sig med resten af Aarhus

    Gellerup og Toveshøj blev bygget sidst i 1960’erne, som en nyt område af Aarhus uden for Ringgaden, med lys og luft, grønne rekreative områder og gode boliger. Trods gode intentioner bar området præg af ensformigt almennyttigt boligbyggeri, som ikke lagde op til andre funktioner.

    Vi udvikler nu en bydel, hvor fortidens fysiske og sociale isolation afløses af mangfoldighed i byliv og beboersammensætning, der matcher resten af Aarhus på beskæftigelse, uddannelsesniveau, indkomst og tryghed. Forandringen skaber vi sammen med bydelens beboere, det øvrige lokalområde og resten af Aarhus.

    Sidst opdateret: 15. februar 2024