Gå til hovedindhold

Fagligt materiale

Her finder du centrale dokumenter for Helhedsplan Gellerup og Toveshøj, udbuds- og konkurrencemateriale, samt områdestudier.

 • Læs op

Indhold

  Helhedsplanen for Gellerup og Toveshøj bygger på en aftale mellem Brabrand Boligforening og Aarhus Kommune. De centrale politiske aftaler, samt Helhedsplan og Dispositionsplan for bydelen kan du læse via links i boksen til højre.

  Baggrunden for at arbejde med fysiske forandringer i Gellerup og Toveshøj, som en del af indsatsen for at skabe en attraktiv bydel, kan læses i vores Forandringshistorie. Her er det beskrevet, hvordan fysiske ændringer af omgivelserne er med til at skabe tryghed og sociale forandringer.

  Hvordan det lykkes at skabe disse forandringer, og hvad der skal til, er dokumenteret i flere studier. Helhedsplan Gellerup og Toveshøj bygger på evidensbaseret viden på området. Hvis du vil læse mere om praksis og teori, som danner grundlaget for byudviklingsprojektet, kan du åbne publikationen Evidens for sociale effekter af fysiske indsatser i udsatte boligområder.

   

  Centrale dokumenter for Helhedsplanen

  Fagligt materiale

  Sidst opdateret: 15. februar 2024