Gå til hovedindhold

Udviklingen omkring Fredspladsen

Området omkring Fredspladsen, det oprindelige Kultur- og Aktivitetscenter, udgør en særlig brik i det samlede billede af Gellerup – og dermed i omdannelsen af bydelen.

 • Læs op

Indhold

  Området omkring Fredspladsen, det oprindelige Kultur- og Aktivitetscenter, udgør en særlig brik i det samlede billede af Gellerup – og dermed i omdannelsen af bydelen. Dette skyldes ikke kun den helt centrale placering ved indgangen til Gellerup, men også at stedet befinder sig i et knudepunkt, der binder Gellerup sammen med resten af Aarhus, både fysisk men også i kraft af de funktioner, der er mulighed for at etablere på stedet.

  I december 2022 besluttede Aarhus Byråd fremtiden for de kommunalt ejede bygninger på Gudrunsvej 78, 80 og 82 i Gellerup, også kaldet området omkring Fredspladsen. De tre bygninger skal renoveres og afhændes til Gellerup Højskole og Fredens Hus samt sælges til en privat udvikler.

  Fredspladsen set fra luften

  Link til Aarhus Byråds behandling

  Her på siden er sagsmateriale, herunder en række faglige baggrundsanalyser, offentligt tilgængelige. Byrådsindstillingen kan ligeledes findes i dokumentoversigten herunder.

   

  Sidst opdateret: 25. april 2024